Advertisement

Παναγία Σουμελά / Panagia Soymela - Η παναγία των ποντίων απανταχού της γης.

Παναγία Σουμελά / Panagia Soymela - Η παναγία των ποντίων απανταχού της γης.. Η ιερά μονή της παναγίας σουμελά αν βρίσκεστε στη νάουσα, η παναγία σουμελά στην καστανιά ημαθίας στις πλαγιές του βερμίου, προσφέρεται για μία επίσκεψη. Παναγία σουμελά, η αετοφωλιά του πόντου. Παναγία των βλαχερνών στον μυχό του κερατίου, παναγία της τήνου, η εκατονταπυλιανή στην πάρο, παναγία του ιερού καθίσματος λίγα μίλια από την βηθλεέμ, παναγιά η παντάνασσα στον. Στο χώρο του μοναστηριού, που δεν είναι με την έννοια που γνωρίζουμε. Την κυριακή 15 αυγούστου το πρωί εορτάστηκε με λαμπρότητα η θεομητορική εορτή της κοιμήσεως της υπεραγίας θεοτόκου στο πανελλήνιο ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά στην καστανιά του βερμίου.

Η εξόριστη παναγία των ποντίων ντ. Με συγκίνηση η πατριαρχική λειτουργία στην παναγία των ποντίων. 180 ορεινά ποδηλατικά χιλιόμετρα, από το μοναστήρι του αγίου γεωργίου περιστερέωτα, στο ροδοχώρι και από εκεί στο βέρμιο και τον άγιο ιωάννη το βαζελώνα της κοζάνης και την παναγία σουμελά του βερμίου, με τερματισμό στο μνημείο της ποντιακής γενοκτονίας, στο πάρκο της. Το ισχυρό θρησκευτικό και πνευματικό σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού. Ηταν η πρώτη φορά, έπειτα από έξι χρόνια αναγκαστικής.

Afierwma Sthn Panagia Soymela The President
Afierwma Sthn Panagia Soymela The President from www.thepresident.gr
Οι άνδρες και τα γυναικόπαιδα που κατάφεραν να επιζήσουν από τη γενοκτονία και το καλά μεθοδευμένο σχέδιο αφελληνισμού του πόντου πήραν. Λίγα είναι τα χριστιανικά μνημεία που έχουν συνδεθεί με την πορεία του ελληνισμού ανά τους αιώνες όσο η παναγία σουμελά στον πόντο: Η ιερά μονή της παναγίας σουμελά αν βρίσκεστε στη νάουσα, η παναγία σουμελά στην καστανιά ημαθίας στις πλαγιές του βερμίου, προσφέρεται για μία επίσκεψη. Στο χώρο του μοναστηριού, που δεν είναι με την έννοια που γνωρίζουμε. Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην παναγία σουμελά στο βέρμιο. Το μητροπολιτικό παρεκκλήσιο της παναγίας σουμελά, το οποίο λειτουργεί με το ρωσικό τυπικό και εξυπηρετεί τους ρωσόφωνους ομογενείς και μετανάστες της περιοχής των αχαρνών αλλά της ευρύτερης περιοχής, γιόρτασε πριν από λίγες ημέρες τις εορτές των χριστουγέννων και της. Η εξόριστη παναγία των ποντίων ντ. Η παναγία σουμελά στην ελλάδα βρίσκεται στο όρος βέρμιο, πάνω από το χωριό καστανιά στης βέροιας και 20 χλμ από αυτή.

Η παναγία σουμελά στη βέροια το σύγχρονο προσκύνημα της παναγίας σουμελά στη βέροια, οφείλει την ύπαρξη της στον φίλων κτενίδη, έναν λόγιο συγγραφέα της εποχής και γιατρό.

Στο χωριό καστανιά του όρους βερμίου ημαθίας βρίσκεται το πασίγνωστο ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά που ιδρύθηκε το 1951 ως συνέχεια της ομωνύμου μονής στον πόντο, που επί 16 αιώνες αποτελούσε σύμβολο και. Παναγία σουμελά η υπέροχη ιστορία της θαυματουργής εικόνας της παναγίας σουμελά. Πατριαρχική θεία λειτουργία επί τη εορτή της κοιμήσεως της θεοτόκου τελέστηκε στην ιστορική πατριαρχική και σταυροπηγιακή μονή παναγίας σουμελά της τραπεζούντας να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά. Λίγα είναι τα χριστιανικά μνημεία που έχουν συνδεθεί με την πορεία του ελληνισμού ανά τους αιώνες όσο η παναγία σουμελά στον πόντο: Κάθε χρόνο στην παναγία σουμελά συρρέουν χιλιάδες πιστοί όχι μόνο από τη βόρεια ελλάδα, αλλά και από άλλα μέρη της ελλάδας, ακόμα και από το εξωτερικό. Σου μελά, από το όρος μελά), είναι ένα χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην τραπεζούντα, σύμβολο επί 16 αιώνες του ποντιακού ελληνισμού. Την κυριακή 15 αυγούστου το πρωί εορτάστηκε με λαμπρότητα η θεομητορική εορτή της κοιμήσεως της υπεραγίας θεοτόκου στο. Η παναγία σουμελά στη βέροια το σύγχρονο προσκύνημα της παναγίας σουμελά στη βέροια, οφείλει την ύπαρξη της στον φίλων κτενίδη, έναν λόγιο συγγραφέα της εποχής και γιατρό. Κάθε χρόνο στις 15 αυγούστου, γιορτή της παναγίας, χιλιάδες επισκέπτες (πόντιοι και μη) από όλη την ελλάδα, συρρέουν στην παναγία σουμελά για να προσκυνήσουν αλλά και να παρακολουθήσουν τις. 180 ορεινά ποδηλατικά χιλιόμετρα, από το μοναστήρι του αγίου γεωργίου περιστερέωτα, στο ροδοχώρι και από εκεί στο βέρμιο και τον άγιο ιωάννη το βαζελώνα της κοζάνης και την παναγία σουμελά του βερμίου, με τερματισμό στο μνημείο της ποντιακής γενοκτονίας, στο πάρκο της. Με συγκίνηση η πατριαρχική λειτουργία στην παναγία των ποντίων. Η μονή παναγίας σουμελά ή μονή σουμελά, είναι ένα πασίγνωστο χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά. Η εξόριστη παναγία των ποντίων.

Πατριαρχική θεία λειτουργία επί τη εορτή της κοιμήσεως της θεοτόκου τελέστηκε στην ιστορική πατριαρχική και σταυροπηγιακή μονή παναγίας σουμελά της τραπεζούντας να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά. Εορτασμοί με μεγαλοπρέπεια και υγειονομικά πρωτόκολλα από newsroom στις 13:47, 15 αυγ 2021 παναγία σουμελά / απε Η εξόριστη παναγία των ποντίων. «στόχος η ευαισθητοποίηση σε θέματα ανακύκλωσης και φιλοζωΐας» ελληνικό πρωτάθλημα: Η μονή παναγίας σουμελά ή μονή σουμελά, είναι ένα πασίγνωστο χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά.

Panagia Soymela H Sygklonistikh Istoria Ths 8aymatoyrghs Eikonas Politismos Nea Krhth
Panagia Soymela H Sygklonistikh Istoria Ths 8aymatoyrghs Eikonas Politismos Nea Krhth from s1.neakriti.gr
Κάποια που συμβαίνουν από ιδιώτρες εκεί δεν αξίζουν σχολιασμού, όπως η πώληση μπουκαλιών διαφόρων μεγεθών για αγιασμό! Κάθε χρόνο στις 15 αυγούστου, γιορτή της παναγίας, χιλιάδες επισκέπτες (πόντιοι και μη) από όλη την ελλάδα, συρρέουν στην παναγία σουμελά για να προσκυνήσουν αλλά και να παρακολουθήσουν τις. Οι άνδρες και τα γυναικόπαιδα που κατάφεραν να επιζήσουν από τη γενοκτονία και το καλά μεθοδευμένο σχέδιο αφελληνισμού του πόντου πήραν. Η παναγία των ποντίων απανταχού της γης. Εορτασμοί με μεγαλοπρέπεια και υγειονομικά πρωτόκολλα από newsroom στις 13:47, 15 αυγ 2021 παναγία σουμελά / απε Λίγα είναι τα χριστιανικά μνημεία που έχουν συνδεθεί με την πορεία του ελληνισμού ανά τους αιώνες όσο η παναγία σουμελά στον πόντο: Παναγία των βλαχερνών στον μυχό του κερατίου, παναγία της τήνου, η εκατονταπυλιανή στην πάρο, παναγία του ιερού καθίσματος λίγα μίλια από την βηθλεέμ, παναγιά η παντάνασσα στον. Νικόλαος, λιμενικός η μονή παναγίας σουμελά ή μονή σουμελά, είναι ένα πασίγνωστο χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην τραπεζούντα, σύμβολο επί 16 αιώνες του ποντιακού ελληνισμού.

Οι συνθήκες της πανδημίας μπορεί να επιτρέπουν τις μετακινήσεις.

Ο απόστολος και ευαγγελιστής λουκάς φιλοτέχνησε διάφορες εικόνες αφιερωμένες στην παναγία. Την θεία λειτουργία στην παναγία σουμελά της τραπεζούντας τέλεσε ο οικουμενικός πατριάρχης βαρθολομαίος. 180 ορεινά ποδηλατικά χιλιόμετρα, από το μοναστήρι του αγίου γεωργίου περιστερέωτα, στο ροδοχώρι και από εκεί στο βέρμιο και τον άγιο ιωάννη το βαζελώνα της κοζάνης και την παναγία σουμελά του βερμίου, με τερματισμό στο μνημείο της ποντιακής γενοκτονίας, στο πάρκο της. Η παναγία σουμελά και ο ποντιακός ελληνισμός. Στο χώρο του μοναστηριού, που δεν είναι με την έννοια που γνωρίζουμε. Παναγία των βλαχερνών στον μυχό του κερατίου, παναγία της τήνου, η εκατονταπυλιανή στην πάρο, παναγία του ιερού καθίσματος λίγα μίλια από την βηθλεέμ, παναγιά η παντάνασσα στον. Την κυριακή 15 αυγούστου το πρωί εορτάστηκε με λαμπρότητα η θεομητορική εορτή της κοιμήσεως της υπεραγίας θεοτόκου στο πανελλήνιο ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά στην καστανιά του βερμίου. Την κυριακή 15 αυγούστου το πρωί εορτάστηκε με λαμπρότητα η θεομητορική εορτή της κοιμήσεως της υπεραγίας θεοτόκου στο. Η ιερά μονή της παναγίας σουμελά αν βρίσκεστε στη νάουσα, η παναγία σουμελά στην καστανιά ημαθίας στις πλαγιές του βερμίου, προσφέρεται για μία επίσκεψη. Παναγία σουμελά, η αετοφωλιά του πόντου. Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο οικουμενικός πατριάρχης βαρθολομαίος χοροστάτησε στη θεία λειτουργία στην παναγία σουμελά στην τραπεζούντα, μετά από 6 χρόνια σιγής λόγω εργασιών συντήρησης στο ιστορικό μοναστήρι, όπου. Η ιερά μονή παναγίας σουμελά ή μονή σουμελά (ποντιακά: Η παναγία σουμελά, σύμφωνα με την παράδοση, ιδρύθηκε στην πλαγιά του όρους μελά τον 4ο αιώνα (386 μ.χ.) από τους αθηναίους μοναχούς βαρνάβα και σωφρόνιο για να.

Ο απόστολος και ευαγγελιστής λουκάς φιλοτέχνησε διάφορες εικόνες αφιερωμένες στην παναγία. Η παναγία των ποντίων απανταχού της γης. Την κυριακή 15 αυγούστου το πρωί εορτάστηκε με λαμπρότητα η θεομητορική εορτή της κοιμήσεως της υπεραγίας θεοτόκου στο. Εορτασμοί με μεγαλοπρέπεια και υγειονομικά πρωτόκολλα από newsroom στις 13:47, 15 αυγ 2021 παναγία σουμελά / απε Ηταν η πρώτη φορά, έπειτα από έξι χρόνια αναγκαστικής.

Y54calsydhhn9m
Y54calsydhhn9m from debater.gr
Η ιερά μονή της παναγίας σουμελά αν βρίσκεστε στη νάουσα, η παναγία σουμελά στην καστανιά ημαθίας στις πλαγιές του βερμίου, προσφέρεται για μία επίσκεψη. Η εξόριστη παναγία των ποντίων ντ. Κάθε χρόνο στην παναγία σουμελά συρρέουν χιλιάδες πιστοί όχι μόνο από τη βόρεια ελλάδα, αλλά και από άλλα μέρη της ελλάδας, ακόμα και από το εξωτερικό. Το μητροπολιτικό παρεκκλήσιο της παναγίας σουμελά, το οποίο λειτουργεί με το ρωσικό τυπικό και εξυπηρετεί τους ρωσόφωνους ομογενείς και μετανάστες της περιοχής των αχαρνών αλλά της ευρύτερης περιοχής, γιόρτασε πριν από λίγες ημέρες τις εορτές των χριστουγέννων και της. Νικόλαος, λιμενικός η μονή παναγίας σουμελά ή μονή σουμελά, είναι ένα πασίγνωστο χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην τραπεζούντα, σύμβολο επί 16 αιώνες του ποντιακού ελληνισμού. Ηταν η πρώτη φορά, έπειτα από έξι χρόνια αναγκαστικής. Την θεία λειτουργία στην παναγία σουμελά της τραπεζούντας τέλεσε ο οικουμενικός πατριάρχης βαρθολομαίος. Η παναγία σουμελά στην ελλάδα βρίσκεται στο όρος βέρμιο, πάνω από το χωριό καστανιά στης βέροιας και 20 χλμ από αυτή.

Την ύμνησαν οι πόντιοι για αιώνες.

Της λίγκας h εφορεία αρχαιοτήτων αιτωλ/νίας. Στο χωριό καστανιά του όρους βερμίου ημαθίας βρίσκεται το πασίγνωστο ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά που ιδρύθηκε το 1951 ως συνέχεια της ομωνύμου μονής στον πόντο, που επί 16 αιώνες αποτελούσε σύμβολο και. Η παναγία των ποντίων απανταχού της γης. Εορτασμοί με μεγαλοπρέπεια και υγειονομικά πρωτόκολλα από newsroom στις 13:47, 15 αυγ 2021 παναγία σουμελά / απε Οι συνθήκες της πανδημίας μπορεί να επιτρέπουν τις μετακινήσεις. Το ισχυρό θρησκευτικό και πνευματικό σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού. Με συγκίνηση η πατριαρχική λειτουργία στην παναγία των ποντίων. Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην παναγία σουμελά στο βέρμιο. 180 ορεινά ποδηλατικά χιλιόμετρα, από το μοναστήρι του αγίου γεωργίου περιστερέωτα, στο ροδοχώρι και από εκεί στο βέρμιο και τον άγιο ιωάννη το βαζελώνα της κοζάνης και την παναγία σουμελά του βερμίου, με τερματισμό στο μνημείο της ποντιακής γενοκτονίας, στο πάρκο της. Το μητροπολιτικό παρεκκλήσιο της παναγίας σουμελά, το οποίο λειτουργεί με το ρωσικό τυπικό και εξυπηρετεί τους ρωσόφωνους ομογενείς και μετανάστες της περιοχής των αχαρνών αλλά της ευρύτερης περιοχής, γιόρτασε πριν από λίγες ημέρες τις εορτές των χριστουγέννων και της. Κάποια που συμβαίνουν από ιδιώτρες εκεί δεν αξίζουν σχολιασμού, όπως η πώληση μπουκαλιών διαφόρων μεγεθών για αγιασμό! Η εκκλησία, η παναγία σουμελά, είναι ωραιοτάτη. Η μονή παναγίας σουμελά ή μονή σουμελά, είναι ένα πασίγνωστο χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά.

Posting Komentar

0 Komentar